SEMINAR – VZROK IN POMEN

Enkrat do dvakrat letno se nekateri odločimo, da preživimo s pomočjo Borilnih Veščin nekaj posebnega, težjega kot po navadi, t.i. SEMINAR.
Seminar lahko traja en cel dan pa do tedna, oziroma v obliki nočnega treninga v posebnih trenutkih.
Posebno dandanes je ta oblika doživetja zelo pomembna za razumevanje nastanka in kulture starodavnih Borilnih Veščin!
Borilne Veščine namreč, v svoji veliki kompleksnosti – vsestransko poznavanje samoobrambe, samozdravilni del ter duhovna rast – niso bile ustvarjene zato, da bi se z njimi ukvarjalo veliko ljudi, temveč da bi se lahko darovalo veliko znanje le tistim, ki bi bili pripravljeni vstopiti v ta Svet in ponižno prehoditi to zahtevno Pot.
Skratka, ko gremo na seminar, okusimo starodavni način študija, ki ga večinoma ne utegnemo zaradi mnogih drugih vsakdanjih opravil. To seveda ne velja za Učitelje, katerih cilj mora biti tak način življenja!
Sam vstop v šolo Borilnih Veščin je pomemben ritual, izpiti za višje pasove-nivoje so dobesedno iniciacije, ter redna vadba alkemično spreminja to, kar smo bili, v to kar lahko postanemo – Veliki Jaz.
Močna vadba spremeni tehniko giba, ki spremeni naše misli, ki spremenijo naš način življenja, ta pa končno prispeva k spremembi sveta na bolje!
Prav in tudi zato se splača potrkati na vrata tega Magičnega Sveta.

A. D.

Image may contain: plant, tree, outdoor and nature
Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.