Šola SHI-DO

Šola borilno zdravilnih veščin SHI-DO je nastala leta 1998 v Ljubljani. Ustanovil jo je učitelj borilno zdravilnih veščin Andrej Doušak. V šoli SHI-DO poučujemo Karate,
Tai Chi Chuan, Pa Kwa Chang, Ping Chi ter Qi Gong.

Na sliki učitelj Andrej Doušak, 6. Dan s trenerji karateja (od leve proti desni): Drejc Žabjek, 5. Dan, Blaž Medvedšček, 4. Dan, Luka Černe, 3 Dan in Aleš Vrčkovnik, 3. Dan..

Na sliki v sredini učitelj Andrej Doušak, 6. Dan s trenerji karateja (od leve proti desni): Drejc Žabjek, 5. Dan, Blaž Medvedšček, 5. Dan, Luka Černe, 3 Dan in Aleš Vrčkovnik, 3. Dan..

Na sliki učitelj Andrej Doušak in pomočnik Tai Chi Chuana Muharem Salihagić.

Na sliki učitelj Andrej Doušak in pomočnik Tai Chi Chuana Muharem Salihagić.

Beseda SHI-DO pomeni POT BOJEVNIKA, pot človeka, ki se skozi življenje aktivno ukvarja in bori za boljši vsakdan in da izboljšuje samega sebe. Cilj je, da našo vsakdanjo pot “tukaj in sedaj” skozi življenje prehodimo čimbolj pošteno in odločno, kakor nepremagljivi bojevnik, ki v levici nosi pravičnost v desnici pa ljubezen.

Ideja šole SHI-DO je, da skozi borilno zdravilne veščine človek utegne bolje spoznati sebe, okolico in življenje, torej razume tudi končno spremembo, ki ji pravimo smrt.

Evolucija je možna na vseh nivojih – telesnem, umskem in duhovnem, le redno in trdno je treba delati na sebi. Vse to nam omogočajo borilno-zdravilne veščine, ki nas lahko odvedejo od zavisti, trpljenja in grobosti, da zaplavamo v svet modrosti.