Poslanstvo bojevnika


POKLON VELIKEMU BOJEVNIKU

Pogum
Vztrajnost
Poštenost
Odkritost
Predanost
Delitev z drugimi,…
To so nekatere pomembnejših značilnosti, sposobnosti, ter obveznosti “Bojevnika”, ko zazna lastno življenje kot poslanstvo.
Vsak t.i. Bojevnik je v življenju poslan kot duša v obliki osebe v telesu takrat in točno tja, kamor spada, da kot Svetilka, Luč, Ogenj Življenja, ali Žarek Svetlosti razsvetli določeno okolje,ki prav takrat potrebuje pomoč, varnost, luč v obliki zavedanja in spoznanja.
Takih Bojevnikov je in je bilo v zgodovini vedno veliko in dovolj, npr. Gandhi, Nikola Tesla, špartanski kralj Leonida, indijanski poglavar Nori konj, Giordano Bruno, Mati Tereza, razni veliki Učitelji Zdravilnih in Borilnih Veščin….
Vsi ti veliki ljudje, ne glede na to, če so se ukvarjali z Borilnimi Veščinami, ali ne, so sledili svojemu poslanstvu in njegovim principom. Mnogi so bili zatirani, drugi ubiti, kritizirani in žaljeni, toda to ni nič čudnega za svet, ki je bil in na srečo sedaj počasi mineva.
Prav ti Bojevniki so prišli na svet, da se neustrašno zoperstavijo trenutni neuravnovešenosti tega sveta, ki se kaže v obliki bolezni, vojne, zatiranja, lakote, laži…
s pomočjo sablje, pesti, govora, izumov, pisanja, zdravljenja človeštva…
V svetu karateja bi lahko omenili velikega pokojnega Učitelja Taijija Kase iz sistema Shotokan. Učitelj Kase je bil celo življenje za vzor vsem ostalim vzgojiteljem te velike veščine, ker ni podlegel egu, slavi, materialnim podkupovanjem itd. On je vestno in predano delil svoje veliko znanje po celem svetu,ter obenem ostal ponižen in zvest veliki filozofiji življenja- karateju.
Tudi v teh zadnjih dveh letih, ko svet doživlja resnično posebne- krute napade, posebno v obliki stresa, strahu, posledične jeze in podobno, smo lahko prav v povezavi z vsem tem spoznali Velikega Bojevnika resnice in pravice, ki nas je ravnokar zapustil, in sicer Nobelovega nagrajenca za medicino, doktorja in profesorja Luca Montagnierja.
Ta gospod je odkriv Hiv, bil velik raziskovalec, pošten zdravnik.
Ko se je začelo obdobje krize zaradi korona virusa, covid obdobje, ter posledično obdobje cepljenja, je bil prvi, ki je pogumno razkril veliko manipulacijo prevarantov sveta farmacije, ter brez strahu napadel tiste “družbe”, ki so ustvarile trenutna škodljiva in neučinkovita takoimenovana”cepiva”.
Seveda so ga napadli, žalili in blatili, toda veliki profesor je verjel v to, kar trdi in se bojeval dalje, za resnico, za ljudi! Zato, kakor je sam rekel, se je šolal, za to je živel. Se je morda motil? To nam bo čas kmalu pokazal, vsekakor je bil pravi Bojevnik za čiste principe: resnica, pravica, dolžnost do drugih!
Čeprav je zelo težko postati Veliki Bojevnik v katerikoli obliki, nam je lahko tako bitje v vzor in spodbudo, da postanemo boljši, močnejši, pravi ljudje, kajti vse je mogoče, dobro in slabo, malo in veliko, to sami odločamo.
Za konec še poklon vsem takim Bojevnikom, ki so bili, so in bodo vedno med nami, da nas varujejo.

Velik pozdrav
Andrej Doušak

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.