PISMO NAJMLAJŠIM SHI-DO ČLANOM

Drage Tigrice in Tigri, kako ste?
Že mesec dni je, odkar smo se zadnjič videli, razen, upam, po video posnetkih, ki sem jih sestavil tudi in posebno za vas, pa ne zato, ker ne bi znali tudi sami trenirat, ampak, ker vas imam rad in vas pogrešam.
Da, letos tudi vi doživljate velike nove stvari v vašem življenju, veliko je sprememb v vsakdanjih navadah,v vrtcih in šolah, mnogo več ste namreč doma. Na ta način ste več v družbi vaših dragih staršev, ter, če jih imate, v družbi vaših domačih živali, da pa ne govorimo o vaših najljubših igrah in igračah.
Vse to je v resnici zelo lepo, ker se v ljubljenem domu še več in bolje lahko igrate in pogovarjate s svojimi starši. Res je sicer, da se ne igrate in videvate s sošolci, s prijatelji in učitelji in morda vas to žalosti, toda to pomeni, da jih imate resnično radi. Ko se boste spet srečali, se boste še bolj zabavali in igrali. Dragi moji Tigri, ne bojte se, prijateljstvo, ljubezen se ne izgubi, ne zbeži, se ne skrije, pridno čaka, dokler nismo zopet skupaj.
Čeprav v tem obdobju morda ne hodite v kino, na pico, na igrišče in telovadnico, nič hudega, obstajajo tudi taki trenutki, saj tudi naš prijatelj medved pozimi večinoma preživi svoje trenutke v lastnem brlogu, takrat ne skače za ribami, ne pleza po med, se ne igra z ostalimi medvedi, … toda pride kmalu čas in to velja tudi za vas in vse nas, ko se vse staro umakne novemu, ko drevesa, rože, živali in ljudje spet zacvetimo in skupaj pod nebom zapojemo in zaplešemo.
Vidite, medved in narava nista žalostna zaradi tega trenutka, torej niti nam ni tega treba,ha, ha, ha. Eh ja, včasih morda vidite, da so celo starši žalostni, ali jezni, no, takrat, dragi moji Tigri, pojdite vi do njih in jih toplo objamite, da bodo razumeli, da so tudi oni medvedki in da bo kmalu vse v redu!
Če se pa slučajno sprašujete, kdaj bo prišel ta čas, vam moram še to skrivnost povedat: Vsi mi, ki živimo na tej naši prelepi Zemlji, imamo poleg krvnih sorodnikov še dve daljni teti: teta Pravica in teta Resnica, ki sta seveda sestri.
Ti dve teti prideta k nam na obisk, ko je treba nekaj pomembnega narediti, popraviti, ali spremeniti. Prideta pa samo takrat, ko vesta, in to samo oni vesta, ko je pravi trenutek in čas za obisk.
Zato pa, dragi moji Tigri, v tem zelo zanimivem obdobju, ki ga vsi skupaj preživljamo, vas lepo prosim, da ste čimbolj nasmejani, da kar doma telovadite, da še bolj poslušate in pomagate vašim dragim staršem, da mislite na vaše prijatelje, da mirno spite, da si umivate zobe enkrat z levo roko, enkrat z desno, medtem pa stojite na eni nogi, da preden zaspite izrečete: hvala,hvala za vse.
Evo, to bo vse , dragi moji Tigri
Rad vas imam.
Vaš Učitelj Andrej.

Slika lahko vsebuje: na prostem in narava
Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.