NOVOST SHI-DO

STRUKTURNI QIGONG ŽIVALI

IZVORI, NAMENI IN METODE

Že od nekdaj, to govorimo o tisočletjih pred našim štetjem, so mnogi narodi, v okviru samozdravljenja in razumevanja narave, opazovali in oponašali lastnosti in življenjske navade živali. Poznali so npr. plese “spomladanskih” in ” jesenskih” živali, izvajali obredne plese žerjava in leva, itd.
Od njih so se ljudje naučili bolje opazovati in razumeti okolico – nevarnost, vreme, prehrano. Potom opazovanja njihovih gibov so tako razvili dihalno – gibalne metode-sisteme, ki so jih začeli uporabljati pri pomembnih obredih, bojnih plesih, plesih iniciacij bojevnikov, šamanov, varuhov plemena.
Vse to bogastvo je po različnih poteh, obdobjih, bolj, ali manj razsekano in delno pozabljeno, vseeno prišlo do nas.
Ta čudežni “živalski svet” je tudi nam sedaj na razpolago za popolno bogatenje naših teles, uma, ter možnosti ponovnega približevanja naravi.
Program spoznavanja živali, katerih število se lahko razlikuje glede na šolo, področje, ali znanje Učitelja, lahko takole opredelimo:
1. Študij posamičnih gibov določene živali na tleh, oziroma pri tleh.
2. Študij nepremičnih položajev pokonci, ali na tleh.
3. Dinamične izvedbe kodificiranih form-plesov posamične živali, ali mešanega tipa, kot npr. “Ples opice in tigra”.
Vadba programov gibanja živali lahko privede človeka do čiste metamorfoze na vseh nivojih, da lahko odkrije, razume, ter še bolje goji lastne velike in skrite sposobnosti telesa, uma, čustev, intuicije…
Lahko smo boljši,močnejši, čistejši, kot smo že !

V naši šoli se bomo začeli ukvarjati intenzivneje z različnimi skupinami živali najprej kot pomoč pri ogrevanju na treningih, nakar bomo v SOBOTO 17.12. opravili dopoldanski spoznavni seminar programov tega čudežnega sveta, potem pa,… naprej.

Lepo vabljeni
Andrej Doušak

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.