MIR

Pozdravljeni Shi-Do člani in kdorkoli drug, po dolgem času vam želim spet nekaj napisat, in sicer nekaj misli- principov o miru, notranjem miru.
Vsak trenutek, da sploh ne omenjam tega obdobja notranjega ognja, ki ga skoraj vsi doživljamo, je pravi za graditi in gojiti notranji in zunanji mir.
Gojiti mir s pomočjo meditacije, potom katere zdrsnemo v svet brez oblike, kjer končno zaznamo, da je vse v redu in da je to odvisno tudi od nas…
Mir potom zdravih medosebnih odnosov, kjer ne obtožujemo, delamo diskriminacije itd., ampak se trudimo sprejemati razlike misli in dejanj…Mir potom trdnega in rednega študija Borilnih Veščin, ko s pomočjo samodiscipline premagujemo lastne vsakdanje demone, ne tuje, lastne!
Vendar doseči dokončni notranji mir ni tako pomembno, kot hoditi po poti miru, opazovati, se učiti, razumeti in sprejeti novo, da bo to kar je v nas staro postalo boljše in resnično dragoceno. Ta pot naredi iz navadnega človeka pravega Bojevnika- ne velikega atleta, Bojevnika!
Ko se v nas vse pomiri, lahko opazimo resnični odsev tega, kar v resnici smo.
Ko se v nas vse pomiri, lahko najbolje izrečemo besede, opravimo dejanja, vidimo kar gledamo.
Ko se v nas vse pomiri, lahko iz sebe zgradimo boljšega, čistejšega, novega človeka.
Vsak od nas seveda išče in izbira svojo pot miru do Velikega Cilja, vendar vsaka je in bo zahtevna, kajti vsaka je čista in popolna! Moramo pa tudi vedeti, da nas na tej poti vedno spremlja gospa preizkušnja iskrenosti do sebe in drugih. Tu ni prostora za laži, niti za manipulacijo, kajti pot miru je v vsakem trenutku pot čistosti, ki jo dosegamo z rednim “pometanjem smeti” v sebi in naši okolici! Zato pa, dragi moji, delajte na sebi, premagujte se, pomagajte drugim, ali tudi:
Trenirajte,
Trenirajte,
Trenirajte!

Velik pozdrav
Andrej Doušak

Morda je slika naslednjega: velika mačka


Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.