LETO TIGRA – ELEMENT VODA

Vsaka žival je v kitajski narodni astrologiji prikazana tudi potom značilnosti t.i. petih elementov narave: Ogenj, voda, zemlja, les- zrak, ter kovina-eter.
Vsakih 12 let je na vrsti ena od zodiakalnih živali v določenem elementu, ki se ponovi le vsakih 60 let. Torej, po 60ih letih je letos na vrsti Tiger elementa vode.
Bodisi žival, kot element nam podata določene informacije o značilnosti, nevarnosti, prednosti itd. tistega leta in tudi človeka,ki je bil rojen v tem znaku.
Bodisi o tigru, kot tudi o vodi smo v naši šoli že govorili in pisali, zato bi tokrat le dodal nekaj drugih zanimivosti, ki veljajo za svet Borilnih in Zdravilnih Veščin nasploh.
Tigra si večinoma predstavljamo povezanega na kovino, ker nas v napadu poreže, raztrže, ali na ogenj, ker bliskovito naskoči plen in upepeli njegove sposobnosti, oziroma na les, ker se tako prožno odrine in zlahka skoči več metrov v daljino, višino, tudi povezanega na zemljo, ker je močno povezan na tla, ter pokrije s silo udarcev vsak plen.
Najmanj pa ga poznamo v povezavi z vodo, ne mislim samo kot plavalca, temveč povezanega na filozofijo Borilnih Veščin.
Tiger elementa vode predstavlja Modrost, kar pomeni zrelost, bodisi te živali ,kot človeka samega, oziroma nekoga,ki se ukvarja z Borilnimi Veščinami.
Tiger elementa vode zna mirno čakati, sprejeti določen prihod-napad, ga objeti, spremljati, ter tiho pogoltniti v globine lastnega obstoja.Iste značilnosti ima seveda tudi sam element vode v katerikoli Borilni Veščini, ali stilu živali.
Zreli Tiger predstavlja v Borilnih Veščinah Mojstra, Učitelja, Zdravitelja, Popolnega Borca. On utegne pomiriti vsa negativna čustva , dejanja v socialnih odnosih,zna pretvorit gibe,elemente v samozdravilne formule, v konstruktivne posledice, ter izkoristi učinkovito vse,kar počne.Kar pa je najbolj pomembno, ne izgubi lastne narave- biti in ostati TIGER!
V vsakdanjem življenju je to za navadnega človeka zelo težko, včasih celo nemogoče, za vse tiste pa, ki se ukvarjajo z Borilnimi Veščinami, obvezno!
Boj s Tigrom v elementu vode je kot boj s tsunamijem, oziroma kot boj učenca z Mojstrom, ali lastnim Učiteljem, ali tudi boj med navadnim bojevnikom in realiziranim-dovršenim Bojevnikom, toda:
z rednim in kvalitetnim delom na sebi lahko tudi mi to dosežemo pod enim pomembnim pogojem: kaj in koliko smo pripravljeni žrtvovati iz starega življenja za dosego novega?To je odvisno le od nas.

Tudi naš lepi svet lahko v tem posebno temnem in zahtevnem obdobju naredi veliki preskok, treba se je le odločiti!
So obdobja in trenutki ko gojimo in izboljšujemo potom izkušenj naše celovito bistvo-kdo sem, kaj sem ,kam grem.
To trenutno obdobje pa je tisto, ki pokaže kdo v resnici smo, kaj v resnici smo! To je isto kot priprava na izpit in pa prikaz lastnega znanja v trenutku preverjanja-izpita.Svet, mi vsi, lahko naredimo veliki in modri preskok v daljave bodočnosti, ter v miru in modrosti obrnemo stvari na dobro, to vsaj pravi prav to letošnje Tigrovo leto elementa Vode! ! !
Medtem ko gledamo resnico v oči, lahko odločamo, kaj želimo biti, ali postati…

Iz srca vam želim bogato leto Tigra elementa Vode.

Andrej Doušak

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.