BORILNE VEŠČINE IN PREŽIVETJE

Biti bojevnik ne pomeni biti gluhi in slepi heroj.
Biti bojevnik pomeni biti strateg, v kitajskem mečevanju npr. se takemu človeku reče Jian Ke – mojster, strateg, filozof, umetnik mečevanja, oziroma preživetja v pravih bitkah.
V svetu Borilnih Veščin je za upanje v preživetje zelo pomembno biti osrediščen, imeti in obdržati močan center (um, telo, čustva) in sicer na tri glavne načine:
1. Potom začetne trdne točke (cilj, fokus, opora) odločno ustvarimo in držimo trdno linijo, s pomočjo katere predremo, oziroma prodremo kamorkoli, ne glede na smrt, globo, ali kritiko, ki nas hoče zavreti (karate, miei boran, xing-yi ).
2. Potom praznine, vsi zunanji napadi padejo v prazno, medtem pa jaz izkoristim to energijo za karkoli se odločim. V tem kraljuje Tai-Chi-Chuan.
3. Obdržim center potom neprekinjenega gibanja in spreminjanja. Ko me nasprotnik išče, je že prepozno, kjer me išče, me seveda ni. To je npr. umetnost Pakwa-Changa.

Obstaja seveda tudi četrti način: takoj in slepo se uprem, skočim, grizem …
Princip odkritosti in poguma je sicer tu res vreden pohvale, toda je večinoma samomorilen.
Skratka, kako bi si lahko pomagali v trenutkih katerekoli vrste boja v življenju?
Kako bi lahko postali uspešni strategi?
Morda tako:
1. Najprej premagajmo lastne strahove, ter ostale čustvene napade, ki nam škodijo.
2. Trenirajmo pospešeno, da prebijemo zid naših trenutnih sposobnosti.
3. Ko gremo v takoimenovani boj, katerikoli pač naj bo, imejmo konstruktivno strategijo, s katero lahko onesposobimo nasprotnika, npr.:Potrpežljivost.
Ne izzivajmo zveri v njenem brlogu.
Spoštujmo v miru kar se da normalno spoštovati,… TODA, OBENEM,
1. Ne dovoli nikomur, da te zasužnjuje!
2. Postani in bodi močan da lahko braniš sebe in svet!
3. Ne prodaj lastne duše, pa četudi jo vsi ostali!
4. Ter, zavedaj se, da ko boš umrl, se boš obrnil nazaj, ter videl, kaj vse si ustvaril in počel. Vse to te bo spremljalo naprej, kot osebna izkaznica za ” prehod v naslednjo državo “.

Da, dragi moji, smo v zgodovinsko zelo posebnem trenutku, na planetu Zemlja se dogaja vibracijski epokalni preskok, ki ga bomo, hočeš – nočeš, vsi morali doživeti, tudi Zemlja sama. Vstopili smo v Zlato Dobo našega sveta, kar pomeni, da staro – ego, bolni materjalizem, vodena ignoranca, zavestno suženjstvo, vse to začenja propadati, ker mora dati mesto drugemu novemu. Seveda, nismo vsi ljudje na enaki evolucijski ravni, ne mislio in živimo enako, ne opažamo določenih sprememb, manipulacij, itd. Eni so bolj nagnjeni k takoimenovanemu dobremu, drugi, zavestno, ali ne, pa k slabemu, vzrok in zaključek vsega pa sta vsekakor vedno Eno: Ljubezen !

Torej, dragi moji prijatelji, učenci, ter obenem učitelji, ob tem velikem zgodovinskem preskoku, vsekakor polnem težav in bolečin, bodite pospešeno pozorni nase, verjemite v krasen Jutrišnji Dan, zavedajte se, da vsi mi, ne samo nekateri, ustvarjamo naš sedaj in naš jutri! Kot bojevnik, ki ponosno in mirno opazuje pred seboj bojno polje, pripravimo se na Novo!
Velik objem vsem.
.A.D

Slika lahko vsebuje: ponoči
Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.